AOV gaat niet omhoog
17 Dec 2012, 18:15
foto
Minister Alice Amafo vandaag in De Nationale Assemblee. (Beeld: Live Streaming DNA)


Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft niet begrepen dat president Desi Bouterse beloofd heeft dat er een verhoging komt van Algemene Oudedags Voorziening (AOV). Dit zei ze vandaag op een vraag gesteld door assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) tijdens de begrotingsbehandeling. Amafo heeft geen verhoging van AOV opgenomen op de begroting van het komende jaar.

Bouterse had op de 'bigisma dey' op Colakreek op 4 november geïndiceerd dat de seniorenburgers een kleine verhoging zouden krijgen in december en er zou ook iets in februari merkbaar zijn. Velen hebben toen aangenomen dat de AOV zou worden verhoogd. Er is echter hier niks van te merken. Ook in de media werd melding van gemaakt dat AOV omhoog zal gaan in december en februari. De seniorenburgers te Colakreek bedankten de president voor de belofte.

De letterlijke woorden van de president op 4 november te Colakreek waren: "We kenki prakseri now now nanga sang we kar tripartiet overleg...en masra Hooghart...jammer dat a man no dya, kande a tron bejaarde kaba...ma a du wan tu voorstel en wan fu den voorstel na...einde fa yari wan p'kin san o fadon. Dan wo hor januari aan, dan februari wan sani o fadon baka." De president heeft niet gezegd dat het om AOV gaat, maar die indruk is wel gewekt.
Advertenties