Virgil Soeroredjo uitgeschakeld met 21-12 en 21-7
29 Jul 2012, 10:15
foto
Virgil Soeroredjo
(bron: www.London2012.com)


Virgil Soeroredjo moest op het onderdeel badminton (heren enkelspel) in Sho Sasaki uit Japan, zijn meerdere erkennen. Ondanks enorme inspanningen van Virgil lukte het de Japanner (7e plaats wereldranglijst) de partij in 30 minuten te winnen in twee sets. Het werd 21-12 om 21-7. Dit betekent de uitschakeling van de tweede Surinaamse sporter.

Virgil kwam vanochtend, de tweede speeldag van de Olympische Spelen, heel vroeg in actie in de Wembley Arena. Hij kwam uit in groep N. Virgil kreeg, net als de overige vier Surinaamse atleten, via een 'wild card' de kans mee te doen aan de Spelen. Hij is de tweede badmintonner die Suriname mocht vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Eerder kreeg Oscar Brandon deze kans tijdens de Spelen in Atlanta (1996). Brandon is nu als delegatieleider ook aanwezig in London. Virgil komt uit voor badmintonvereniging Van Zijderveld in Nederland.

Suriname zal nog drie keer te bewonderen zijn in London. De sporters Chinyere Pigot (3 augustus), Jurgen Themen (4 augustus) en Kirsten Nieuwendam (6 augustus) moeten nog uitkomen.

Santosh Gangaram Panday

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April