Diguan Pigot niet in de halve finale
28 Jul 2012, 10:00
Diguan Pigot. (Archieffoto AP)

Diguan Pigot (18) kwam zaterdagmorgen net voor 08.00 uur als eerste Surinaamse sporter in actie tijdens de Olympische Spelen in London. Diguan kwam uit op het onderdeel zwemmen, 100 meter schoolslag (breaststroke). Hij zwom in heat 1 met vier andere zwemmers en eindigde op de derde plaats, met een tijd van 1:05:55. Hij zwom 6 honderdste seconden in zijn heat trager dan zijn inschrijftijd van 1:05:49.

Overall eindigt Diguan op plaats 43 uit een deelnemersveld van 44 zwemmers. Dit betekent dat Diguan, de jongste Surinaamse deelnemer, ook direct uitgeschakeld is. De wedstrijd werd live uitgezonden door STVS.

De Brit Christian Sprenger eindigde met een tijd van 59.62 seconden als snelste zwemmer in de eerste ronde op het onderdeel 100 meter schoolslag. De snelste 16 zwemmers gaan over naar de halve finale die voor later vandaag gepland staat.

Werken aan betere prestaties
De Caribische commentatoren merkten op dat over vier tot acht jaar er veel meer ervaring zal zijn in de regio om betere prestaties neer te zetten. Diverse atleten studeren en trainen in de USA. Er is in het Caribisch gebied nog te weinig competitiemogelijkheden.

Zondag komt de tweede Surinaamse sporter in actie op het onderdeel badminton enkelspel. Virgil Soeroredjo speelt in de eerste ronde (groep N) tegen de sterke Japanner Sasaki Sho om 04.30 uur Surinaamse tijd. De Japanner staat op de badminton wereldranglijst heel hoog genoteerd op de 7e plaats terwijl onze Virgil op plek nummer 240 te vinden is.