Milieu lesmateriaal voor alle lagere scholen
26 Apr 2012, 16:30
foto
De voorzitter van stichting Samarja, Anwar Alibux, overhandigt de milieuboeken aan Georgine Pique, schoolleider van Sint Ignatiusschool. (Foto: Julio Irokromo)


Zwerfvuil is een van de grootste problemen waarmee iedereen te maken heeft. Stichting Samarja overhandigde vandaag de eerste exemplaren van de milieuboekjes aan de Sint Ignatiusschool. Er zijn 107.000 lesboeken gedrukt. 90.000 daarvan zijn bestemd voor de 355 lagere scholen die het land telt. De overige boeken zullen worden gegeven aan instanties die ook bezig zijn met jongeren en milieu.

Tijdens de les ‘natuuronderwijs’ zullen de boeken gebruikt worden. Anwar Alibux, voorzitter van Samarja, wijst erop dat kinderen vanaf jongsaf bewust gemaakt moeten worden over het schoonhouden van het milieu. “Als we om ons heen kijken, zien wij niet veel goede voorbeelden van een schoon milieu. Het is daarom goed dat wij jongeren vroegtijdig verantwoordelijkheden laten nemen”, zegt Henry Wesenhagen, vertegenwoordiger van een van Staatsolie Foundation, een van de grote sponsors van dit project.

Boeken welkom
Georgine Pique, schoolleider van de Sint Ignatiusschool, is blij met de nieuwe milieu lesboeken. “Niet alleen tijdens de lessen, maar we zullen samen met de leerlingen altijd ervoor zorgen dat er steeds minder zwerfvuil op en rondom ons schoolterrein is”, belooft de schoolleider.

Stichting Samarja heeft eerst een pilotproject gedraaid met zeven scholen en uitgebreid naar 32. Het lesmateriaal is verfijnd en aangepast en is nu beschikbaar voor alle lagere scholen. Het voortraject heeft drie jaren geduurd. Het lesmateriaal is goedgekeurd door de afdeling curriculum van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Julio Irokromo
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April