Ruim 4000 personen doen mee met AVD
11 Apr 2012, 08:00
foto
Deelnemers AVD vorig jaar.


Aan de 48ste Avondvierdaagse (AVD) doen vandaag ruim 4000 mensen mee. Het thema van dit jaar is: Een gezond idee, wij doen allemaal mee met de AVD. BVSS- voorzitter Purcy Olivieira zegt aan Starnieuws dat er een ideologie achter dit thema is. Het gaat erom dat iedereen gezond moet leven.

Dit houdt in dat iedereen zich welkom moet voelen om deel te nemen aan de wandelmars. Daarnaast heeft de BVSS als doel om een bijdrage te leveren aan een gezond Suriname. De organisatie wil ziekten zoals hart- en bloedvaten terugdringen. Het publiek wordt door de AVD bewust gemaakt van dat bewegen erg gezond is.

Veiligheid
Olivieira deelt mee dat Surinamers wel bewuster zijn geworden. De deelname wordt volgens de organisatie beperkt gehouden, omdat de veiligheid op de eerste plaats komt. Een te grote groei zou onverantwoord zijn. De BVSS, de politie en de ambulances kunnen een veel groter aantal deelnemers niet opvangen. Ze zijn nog niet berekend voor een te grote capaciteit, meent Olivieira.

Een nieuwe activiteit bij deze AVD is dat de deelnemers voor en na de wandelmars gemasseerd kunnen worden tegen een kleine vergoeding. De masseurs zijn allen professionals. Ook krijgt elke deelnemer een fles water. Op de laatste dag zullen de winnaars bekendgemaakt worden. Olivieira rekent op een veilig en vlot verloop van dit evenement.

De Avondtweedaagse zal op 8 en 9 september van het jaar in het district Nickerie gehouden worden. Deze zal voor de twaalfde keer in het district gehouden worden.

Wanita Ramnath
            video.gif video
Advertenties