Transvaal geeft overwinning uit handen
12 Mar 2012, 02:30

In het André Kamperveen stadion heeft de ploeg van Transvaal in de ontmoeting tegen SV Notch een 2-0 voorsprong uit handen gegeven.
De wedstrijd eindigde zondag in een gelijkspel 2-2.

Transvaal kwam heel vroeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong middels een prachtig doelpunt van Sean Cooper, die een fout in de verdediging van SV Notch reeds na 2 minuten spelen gelijk afstrafte. Met deze stand werd er gerust.
Ook in de tweede helft bleef Transvaal het spel domineren. In de 51ste minuut scoorde Randy Pools na goed voorbereidend werk vanuit het middenveld, het
tweede doelpunt van Transvaal.

Kluts kwijt
SV Notch die toen duidelijk de kluts kwijt was en zich geen raad wist met het goede spel van Transvaal, beging overtreding op overtreding totdat Jerro Bane, de rode kaart kreeg en de kleedkamer mocht opzoeken. Transvaal trok de wedstrijd duidelijk naar zich toe en kreeg kans op kans. De ploeg benutte de kansen niet en betaalde in vier minuten extra tijd, het gelag. Filip Damba, die tot dat moment geen geweldige partij speelde, verkleinde in de extra tijd de stand naar 1-2.

Transvaal verwaarloosde de verdediging en ging ondanks de voorsprong de aanval in en met nog maar een minuut te spelen, kreeg SV Notch een penalty, die door Filip Damba werd verzilverd. De teleurstelling van de trainers was duidelijk zichtbaar. "Ongelooflijk dat we zo'n wedstrijd, uit handen geven", verzuchtte coach Patrick Winter van Transvaal. "Dit kan niet en mag niet."

Andere uitslagen: Inter Moengo Tapoe-Excelsior 1-1
Robinhood-Boskamp 1-0
Leo Victor-Voorwaarts 1-0
WBC-Kemal Dewaker 2-0