Vlaggenplein klaar voor overdracht
24 Feb 2012, 17:00
foto
De vlaggen op het Vlaggenplein werden vandaag tijdens de generale repetitie gehesen. (Foto: René Gompers)


Het nieuwe Vlaggenplein is zover om zaterdagochtend overgedragen te worden aan het kabinet van de president. Vandaag heeft het Nationaal Leger een generale repetitie gehouden. 29 vlaggen werden gehesen voor een korte tijd. Daarna zijn de vlaggen weer neergehaald. Morgen zullen ze officieel wapperen.

Robby Sahit, belast met de directievoering van het project, zegt aan Starnieuws dat de vlaggenmasten zijn beveiligd. De masten roteren, waardoor de vlaggen niet zullen blijven vastzitten. De touwen zijn eveneens in de mast verwerkt. De masten zijn voorzien van een slot.

De vlaggen die permanent zullen wapperen, zijn de Surinaamse, de landen die ambassades hebben in Suriname, de Caricom-lidlanden en de organisaties waar Suriname lid van is, zoals de Verenigde Naties. Wanneer een staatshoofd op bezoek is, zal ook de vlag van dat land worden gehesen. Dat zal morgen het geval zijn met de vlag van Equatoriaal-Guinea. Op het vlaggenplein staan er 38 masten. De officiële ingebruikname van het Vlaggenplein vindt om zeven uur zaterdagochtend plaats.

            video.gif video
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June