Linco neemt de kroon over van Styx
11 Dec 2011, 23:00
Een dolgelukkige Linco na de overwinning op Styx. (Foto: RSP)

De spelers van Linco lieten hun emoties de vrije loop. Tranen van blijdschap stroomden over vele gezichten. Na vijf jaar is Linco zondagavond kampioen geworden van de Teleg Futsal play offs. In de laatste seconden schoot Vangelino Sastromedjo zijn ploeg naar de fel begeerde overwinning. Styx, werd onttroond en moet genoegen nemen met de tweede plaats. Linco won de wedstrijd met 7-6.

In een uitverkochte Anthony Nesty Sporthal werd de derde en beslissende wedstrijd gespeeld. Het werd een voor de Surinaamse Zaalvoetbal Bond niet alleen een financieel succes maar ook een 'voetbaltriller'. Beide ploegen gingen voor het kampioenschap en haalden alles uit de kast.

Gelijk opgaande strijd
In de 8ste minuut opende Finisie de score voor Styx. Linco reageerde hierop door twee doelpunten te scoren. Het was Mitchel Nahar die na een goed opgezette aanval de stand in evenwicht wist te brengen uit een voorzet van Sastromedjo. Kort daarna ondernam Mitchel een soloactie om het tweede doelpunt te scoren voor Linco. Terwijl het tweede doelpunt van Linco nog op de tribunes gevierd werd, zag Finisie zijn kans schoon om Styx weer op gelijke hoogte te brengen. Het bleek de helft te zijn van de nummers 14 (Finisie van Styx en Nahar van Linco). De ploegen gingen de kleedkamers in met een 2-2 stand.

Was het Styx die het initiatief had genomen in de eerste helft, in de tweede helft was het Linco die het voortouw nam. Gary Sordjo gaf met een afstandschot de doelman van Styx het nakijken. Twee minuten later bracht Benito Olivieira van Styx, ook door een afstandschot, de wedstrijd wederom in evenwicht.
Gary Sordjo die met een afstandschot probeerde om de doelman van Styx te passeren, zag de bal via de dekking terechtkomen bij Righters die hierdoor oog in oog kwam te staan met de doelman van Linco en geen fout maakte. Hij bracht de stand op 4-3 voor Styx. In de 37ste minuut bracht Sastomedjo de stand wederom in evenwicht voor Linco. Het mooiste doelpunt van de avond werd door Edward Imankarijo gescoord nadat hij uit een lange pass de bal over de doelman van Styx lobte en het werd 5-4 Linco.

Eindsprint
Styx pleegde een tactische verandering door Garden in het doel te plaatsen om zo een extra speler (meevoetballende doelverdediger) in het veld te hebben.
De strategie had succes omdat in de 44ste minuut Righters de stand wederom in
evenwicht kan brengen. Echter gooide Linco weer roet in het eten van Styx door een minuut later weer te scoren. Het was wederom Sastoredjo die het zesde doelpunt scoorde nadat de verdediging van Styx helemaal was weggespeeld. Finisie heeft met zijn derde doelpunt van de avond de stand in de 48ste minuut wederom in evenwicht bracht 6-6.

Hierna probeerden de spelers van Styx de tijd te rekken met de kennelijke bedoeling om de verlenging in te gaan. Met nog maar enkele seconden te gaan zag Satromedjo zijn kans schoon om het kampioens doelpunt te scoren en zo Styx te onttronen.