Linco maakt geen fout tegen Brasur
24 Nov 2011, 07:30
Spelmoment Linco-Brasur

SV Linco die afgelopen zondag genadeloos ten onder ging tegen Styx, heeft woensdagavond de eerste herkansingswedstrijd tegen Brasur gewonnen met 6-4. De regels van de Zaalvoetbalbond geven de verliezer uit de serie van de nummer 1 en 2 van de competitie een herkansing tegen de winnaar uit de serie van de nummers 3 en 4.

Linco nam in de 1ste helft heel snel een 2-0 voorsprong door doelpunten van Mitchel Nahar in de 4e en 10e minuut. Een minuut na het tweede doelpunt van Linco kwamen de jongens van Brasur terug door een doelpunt van Dwight Gentle. Het was dezelfde speler die Brasur langs zij bracht van Linco in de 25e minuut. Met deze stand werd er ook gerust.

Protesten
In de tweede helft scoorde Furgil Pinas in de 4e minuut het derde doelpunt voor Linco. Na dit doelpunt gingen de spelers zich ingraven in de verdediging. Dit stelde Brasur in de gelegenheid om terug te komen door doelpunten van Romeo Jomena in de 38ste minuut en Jurgen Pryor in de laatste minuut van de tweede helft. Toen iedereen in de hal de overwinning reeds toeschreef aan de ploeg van Brasur gelukte het Romeo Karijodinomo van Linco om in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren.

De spelers van Brasur protesteerden heftig na de gelijkmaker aangezien zij de mening waren toegedaan dat de reglementaire speeltijd reeds was verstreken. De spelers moesten door de zonen van Hermandad gekalmeerd worden. In de verlenging protesteerden de spelers van Brasur tegen bijna alle beslissingen van de scheidsrechters waardoor hun spel werd beïnvloed. Linco die zakelijk bleef voetballen, maakte hiervan gebruik en scoorde nog tweemaal door doelpunten van Mitchel Nahar en Shaief Karijopawiro.

Game two van deze serie wordt zondag gespeeld in de Antony Nesty Sporthal.
In de 2e klasse won the Lions met 6-3 van de Kanaries. De ruststand was 3-1 voor de Lions.