Copa America 2024: Mexico wint met kleinste verschil
23 Jun, 00:08
foto
Gerardo Arteaga breekt de ban in het duel tussen Mexico en Jamaica. Mexico op voorsprong. (Getty Images)


De tweede wedstrijd van Copa America 2024 Groep B begint in het NRG Stadium in Houston, Texas. Het derde beste CONCACAF-team neemt het op tegen het vierde beste in een cruciale wedstrijd. Mexico neemt het op tegen Jamaica. In dezelfde groep heeft Venezuela zijn eerste Copa America wedstrijd gewonnen sinds 2019. Met de overwinning op Ecuador leidt Venezuela Groep B. Mexico wint met het kleinste verschil:1-0.

Het eerste schot op doel van de wedstrijd komt van Mexico. El Tri heeft al drie-vier voorzetten in de Jamaicaanse box getoverd. Na een eerste schrik gaan ook de Reggae Boyz in de aanval. Michail Antonio komt in een veelbelovende positie terecht, maar slaagt er niet in een fatsoenlijk contact te maken.

De Mexicaanse Santiago Gimenez krijgt een vrije trap op de helft van de tegenstander. Jamaica wint de eerste corner van de wedstrijd, maar het schot levert niets op.

Beide teams hebben moeite om de bal vast te houden en verliezen om verder te gaan. De aanval van Mexico levert een hoekschop op. Edson Alvarez valt de spelhervatting doelbewust aan en krijgt nog een hoekschop. De kopbal van Santiago Gimenez uit de resulterende spelhervatting gaat net naast.

De Mexicaanse aanvoerder Edson Alvarez moet na 30 minuten spelen, geblesseerd van het veld. Hij raakt de grond zonder enig contact, terwijl hij duidelijk zijn hamstring vasthoudt. Helaas lijkt het erop dat dit toernooi voor hem voorbij zou kunnen zijn.

Wat het allereerste doelpunt van Jamaica op de Copa America zou zijn geweest, is afgekeurd. Uit herhalingen blijkt dat Michail Antonio duidelijk buitenspel stond toen de voorzet binnenkwam.

Het doelpunt van Antonio wordt afgekeurd door de VAR. Jamaica krijgt een vroege kans als Greg Leigh de Mexicaanse doelman testte. De Reggae Boyz houdt de druk erin en krijgen verdiend de eerste corner van de tweede helft. Jamaica is goed aan de helft begonnen en Antonio scoort met een duikende kopbal.

Mexico krijgt kans op kans, maar krijgt ze niet afgerond. De Jamaicaanse goalie wordt keer op keer getest, maar is op dit moment de beste man op het veld. Hij houdt zijn netten schoon.

Ze blijven het doel van Jahmali Waite bestoken. Een fantastische treffer voor het doel van Gerardo Arteaga zorgt ervoor dat Mexico op het scorebord komt.

Mexico creëerde een gestage stroom kansen sinds het doelpunt van Jamaica werd afgekeurd.

Jamaica was de betere ploeg van de tweede helft, maar slaagde er niet in zijn kansen te benutten.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July