Herstel fout ambtenaren die onterecht uit bestand zijn gehaald
28 May, 00:01
foto
Een leerkracht ontdekt tijdens het pinnen dat haar salaris niet is overgemaakt deze maand. Zij kreeg de schrik van haar leven, want ze heeft zich zelfs 2 keer geregistreerd.


"Ik moest vandaag betalen voor goederen die ik dringend nodig had, ik heb tot twee keer geprobeerd af te rekenen met mijn pinpas, maar het ging niet". De leerkracht, die zich twee keer online heeft geregistreerd, kon zich niet voorstellen dat haar salaris kan zijn ingehouden. Zij is één van de ruim 1.000 personen werkzaam bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die niet is uitbetaald. Bij diverse ministeries zijn personen uit het bestand verwijderd, maar er zijn ook fouten gemaakt.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, die verantwoordelijk is voor de ambtenarenregistratie, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het personeelsbestand van de overheid al decennialang vervuild is. Het was noodzakelijk om dit bestand op te schonen. Ambtenaren hebben alle gelegenheid gekregen om zich te registreren. Nu de sancties getroffen zijn om 'spookambtenaren' uit het bestand te krijgen, blijkt dat er ook personen onterecht uit het systeem zijn gehaald en geen salaris hebben ontvangen. 

Degenen die kunnen aantonen dat ze onterecht uit het bestand zijn gehaald, moeten zich aanmelden bij de afdeling Personeelszaken van hun ministerie. Er zal alles in het werk worden gesteld om hen eind deze week nog uit te betalen, zegt de minister. Hij verontschuldigt zich voor het ongerief dat ambtenaren ondervinden omdat ze abusievelijk uit het bestand zijn gehaald.

"Hoe moet ik mijn vaste lasten betalen, zoals verzekering, internet, stroom, water", verzucht een ambtenaar die ook onterecht uit het bestand is gegooid. Zij is naar de pinautomaat gegaan om na te gaan wat haar saldo is. Daar bleek dat haar salaris niet is overgemaakt. "Behalve dat ik geen geld heb, wordt het ook nog een geloop om deze zaak recht te trekken en ook nog extra betalen voor brandstof".

Minister Bronto Somohardjo maandagavond op zijn kantoor met stafleden om fouten te herstellen.

De minister geeft aan dat er alles aan gedaan wordt om het ongerief te beperken. Hij vraagt eenieder die abusievelijk gedupeerd is, zich zo snel mogelijk aan te melden bij Personeelszaken van de ministeries. Er gaat onmiddellijk werk van gemaakt worden om het probleem op te lossen. Bij de herregistratie is ontdekt dat veel ambtenaren dubbel betaald werden, 8.000 geen werkplek hebben, op de rekening van één persoon werden 30 salarissen gestort, ambtenaren 500 overuren per maand declareerden. Helaas zijn mensen ook onterecht uit het bestand gehaald. Dat wordt zo snel mogelijk rechtgezet.Advertenties

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July