Nog geen normalisatie bij Republic Bank
13 May, 11:15
foto
Bondsvoorzitter Guno Castelen (archieffoto)


Guno Castelen, voorzitter van de bond bij de Republic Bank, vindt het jammer dat de werknemers vandaag niet gelijk aan de slag kunnen. De actie is opgeschort omdat de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname besloten heeft te bemiddelen in het CAO-geschil. De directie heeft de bondsvoorzitter laten weten dat de werknemers nog thuis moeten blijven omdat technische zaken nog in orde moeten worden gemaakt.

De bond heeft de directie eerder meegedeeld dat de actie onder voorbehoud is opgeschort. "Wij hebben echter van de zijde van de directie bericht ontvangen dat om iedereen weer aan het werk te kunnen faciliteren er enige tijd nodig is om operationele handelingen te kunnen verrichten", zegt Castelen. Meegedeeld is dat technische assistentie hiervoor nodig is van collega's in Trinidad & Tobago.

Het kan volgens de leiding van de bank 1 tot 2 dagen duren voordat operationele handelingen rond zijn. In elk geval zal het minstens 24 uur duren voordat de werknemers weer aan de slag kunnen. Aan de bond is gevraagd de leden zo spoedig mogelijk te informeren dat ze zich nog niet moeten aanmelden aan het werk.

Castelen vindt het jammer dat de dienstverlening niet genormaliseerd kan worden vandaag. In elk geval ligt het niet aan de bond, merkt hij op.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May