11 DNA-leden op buitenlandse missies; geen vergadering
17 Apr, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Op dit moment zijn maar liefst 11 assembleeleden uitlandig. Zij zijn op verschillende missies. Deze week zijn er geen openbare vergaderingen. Haast alle fractieleiders zijn niet in het land. Assembleevoorzitter Marinus Bee antwoordt op een vraag van Starnieuws over vele wetten die behandeld moeten worden, dat het college nog steeds op schema is. "Ik heb verleden week brieven gestuurd naar de president om de conceptwetten tijdig naar ons te sturen".

De fractieleiders Asis Gajadien (VHP), Rabin Parmessar (NDP), Obed Kanapé (ABOP), Gregory Rusland (NPS) en Kishan Ramsukul (VHP) zijn in Washington. Zij wonen de vergadering bij van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Er is een speciaal programma voor parlementariërs waarin aandacht wordt besteed aan de wereldeconomie en financiële vraagstukken.

In Mexico wordt een vergadering gehouden van de Latijns Amerikaanse en Caribische Groep (Grulac) van de Inter Parlementaire Unie. Deze bijeenkomst wordt bijgewoond door Roy Mohan (VHP) en Melvin Bouva (NDP). De kosten worden door de organisatie gedekt.

Cheryll Dijksteel (VHP), Jennifer Vreedzaam (NDP) en Genevievre Jordan (ABOP) zitten in Noorwegen. Zij wonen een internationale conferentie bij over de wereldpopulatie en actieprogramma. Dit op uitnodiging van de United Nations Population Fund.

Chuanrui Wang (VHP) is het elfde Assembleelid dat uitlandig is. Hij maakt deel uit van de delegatie van president Chan Santokhi die op werkbezoek was in China.

Assembleevoorzitter Bee zegt dat hij in de planning heeft om een themavergadering te houden over de gezondheidszorg. Afgelopen week kon dit onderwerp niet worden behandeld omdat de minister van Volksgezondheid ziek was.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May