Kinderen afgebrand tehuis opgevangen door Kinderboerderij
16 Apr, 04:51
foto
Toen de brandweer ter plekke aankwam, stond het gebouw in lichterlaaie.
(Beeld: Social Media)


Kindertehuis Zout der Aarde annex school aan de Lolastraat te Cupido, is gistermiddag afgebrand. De kinderen bleven ongedeerd, maar een hond die aan de ketting was, is omgekomen. Een van de kinderen heeft volgens de brandweer met een aansteker gespeeld, waardoor een matras in brand vloog. Al gauw stond het gebouw in lichterlaaie.

Gloria Bottse van Tra Fas' De was met een live uitzending bezig over de brand, waarbij zij meedeelde dat de kinderen dakloos zijn geworden en opvang noodzakelijk was. De Kinderboerderij te Zanderij belde op en zei dat er opvang was voor 36 personen. De kinderen konden worden opgevangen met hun leidsters.

Er is door Bottse contact gemaakt met Romana Bron, hoofd van Bureau Familierechtelijke Zaken. Zij is meteen ter plekke gekomen. Aanvankelijk zouden de kinderen op diverse plekken worden geplaatst, maar er is dankbaar gebruik gemaakt van de Kinderboerderij om de kinderen en hun begeleiders op te vangen.

Door Bron is de politie gecontact voor vervoer van de kinderen naar de Kinderboerderij. In een mum van tijd was alles in orde gemaakt. Er is naast opvang ook gezorgd voor eten en drinken. Er is kordaat en oplossingsgericht gehandeld.
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April