SPA-jongeren roept op tot actie voor mentale gezondheidzorg
16 Apr, 12:44
foto


Als Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maken we ons ernstig zorgen over de recente bevindingen van het UNICEF-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. De cijfers zijn verontrustend: maar liefst 36% van onze jongeren heeft zelfmoordgedachten, en een alarmerende 76% heeft in de afgelopen maanden stress en depressie ervaren. Deze statistieken zijn een wake-up call voor ons allemaal.

Het is angstaanjagend om te zien dat een groot deel van onze toekomstige generatie worstelt met zijn mentaal welzijn. Deze jongeren zouden zich moeten voorbereiden op het leiden en vormgeven van de toekomst van ons geliefd Suriname, maar in plaats daarvan worden ze geconfronteerd met obstakels die vaak buiten hun controle liggen.

Als Jongerenafdeling van de SPA stellen wij de mens centraal in de ontwikkeling van ons land. We geloven dat een gezonde bevolking essentieel is voor een welvarende samenleving. Een gezonde arbeidsklasse begint bij gezonde individuen, en daarom is het van cruciaal belang dat we nu actie ondernemen om deze schokkende bevindingen aan te pakken.

Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van de regering om actie te ondernemen. We roepen ook kerken, politieke partijen, maatschappelijke organisaties en individuen op om samen te werken aan oplossingen voor dit groeiende probleem. Als we nu niet ingrijpen, riskeren we een verloren generatie jongeren, wat een onzekere toekomst voor ons geliefd Suriname betekent.

We dringen er bij de regering op aan om beleid te formuleren en middelen toe te wijzen om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen. Dit omvat toegang tot counseling en therapie, voorlichtingscampagnes over mentale gezondheid op scholen en het creëren van een ondersteunend netwerk voor jongeren die worstelen met hun mentale welzijn.

Maar laten we ook niet vergeten dat het aan ons allen is om een ondersteunende omgeving te creëren waarin jongeren zich gehoord, begrepen en gesteund voelen. Laten we hen aanmoedigen om open te zijn over hun gevoelens en om hulp te zoeken wanneer dat nodig is.

De Jongerenafdeling van de SPA staat klaar om een leidende rol te spelen in dit belangrijk initiatief. Laten we samenwerken, ongeacht politieke overtuigingen, om de mentale gezondheid van onze jongeren te waarborgen en een veerkrachtige toekomst voor Suriname te garanderen.

Laat ons jongeren koesteren en begeleiden, want zij zijn de sleutel tot een bloeiende toekomst voor ons land.

Jongerenafdeling van de SPA
Sefania Hok-Ahin
Voorzitter
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April