BLTO verscherpt acties; leden gaan niet naar werkplek
15 Apr, 02:56
foto


De leden van de Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) hebben besloten vanaf vandaag haar actie te verscherpen. De bondsleden zullen vandaag hun werkplek niet bezoeken. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) is niet overgegaan tot het uitbetalen van de financiële vergoedingen die veel leden nog moeten ontvangen. De BLTO had geëist dat vóór de einde van de Paasvakantie, de betalingen moesten plaatsvinden.

De BLTO vindt het jammer dat minister Henry Ori niet eens antwoord heeft gestuurd op de brieven naar hem toe. De minister heeft wel in een persbericht vermeld dat de nieuwe leerkrachten (na meer dan 6 maanden) hun salarissen zullen ontvangen. Dit is echter een kleinere groep. Een grotere groep leerkrachten die nog vergoed moet worden zijn hen die overuren hebben gemaakt en de parttimers. Over deze leerkrachten heeft de minister gezwegen.

Voor het feit dat de minister eerder had gezegd dat hij de acties van de BLTO zat was en juridische stappen zal ondernemen is de BLTO niet bang, zeggen voorzitter René Bilkerdijk en ondervoorzitter Jenifer Ballo. "Ook wij zijn het zat dat onze leden zo worden behandeld en men steeds probeert de schuld te schuiven op anderen."

De BLTO zal niet stoppen met de acties, voordat daadwerkelijk is gebleken dat de tegoeden gestort zijn op de rekeningen van hen die er aanspraak op maken.
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April