ABOP bij Ied-ul-Fitr: Harten openen naar elkaar
10 Apr, 16:39
foto


Na een maand van gebed, devotie en opoffering vieren de moslimbroeders en zusters vandaag Ied-Ul-Fitr. Met dit feest wordt de heilige maand Ramadan afgesloten. Het begrip en het op correcte manier omgaan met elkaar is gedurende deze maand meer uit de verf gekomen. Tijdens dit feest komen we bij elkaar en herinnert het ons eraan dat echte vreugde komt uit het vervullen van de plichten en het brengen van offers voor nobele doelen.

De ABOP staat achter de gedachte om tijdens deze periode van samenzijn en liefdadigheid onze harten te openen voor elkaar. Wij moeten de dankbaarheid uiten voor de zegeningen die wij van de Schepper hebben mogen ontvangen. Vreugde, liefde en harmonie zijn kernbegrippen die de partij omarmt en streven wij ernaar dit steeds op een betere manier uit te dragen. De voorzitter van de ABOP heeft in het kader van het verbindend bezig zijn ook het jaarlijks terugkerend Ied-gebed op het Onafhankelijkheidsplein bijgewoond.

Ook het delen met minderbedeelden in de samenleving moeten wij tot ons nemen als ook het vergeven voor ruzies en fouten die zijn gemaakt. Met de aankoop van nieuwe kleding en het oude wegdoen, zo moet ook de nieuwe start volgens de ABOP worden gemaakt. Niet vasthouden aan wat verkeerd is gegaan, maar vergeven en kijken naar hoe het in de toekomst beter zal gaan. Dit geldt voor elk een van ons.

De ABOP wenst aan de totale samenleving in het bijzonder de moslimbroeders en zusters: Ied Mubarak!
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April