SPA: Streven naar saamhorigheid essentieel
10 Apr, 10:46
foto


Ied-ul-Fitr is een belangrijk moment van vreugde en verbondenheid voor de moslimgemeenschap wereldwijd, waaronder ook in Suriname. Als  Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) brengen wij onze beste wensen uit  aan de hele gemeenschap in het bijzonder alle moslims broeders en zusters in Suriname en over de hele wereld tijdens deze bijzondere viering.

In een tijd waarin Suriname te maken heeft met verschillende uitdagingen, waaronder economische onzekerheid en sociale spanningen, is het essentieel om te streven naar vrede en saamhorigheid. Deze waarden vormen de basis voor het opbouwen van een veerkrachtige en welvarende samenleving, waarin iedereen gelijke kansen heeft en zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt, ongeacht hun achtergrond of overtuigingen.

Het vieren van Ied-ul-Fitr herinnert ons aan de kracht van vergeving, vrijgevigheid en solidariteit. Het is een tijd waarin families en gemeenschappen samenkomen om liefde en vreugde te delen, maar het is ook een gelegenheid om na te denken over onze verantwoordelijkheid jegens anderen en om ons in te zetten voor het welzijn van de minder bedeelden.

Als politieke partij streven wij ernaar om een inclusieve samenleving te bevorderen, waarin iedereen gelijke kansen heeft om te groeien en bij te dragen aan de ontwikkeling van ons land. We geloven in het belang van dialoog, samenwerking en wederzijds respect als middelen om conflicten op te lossen en bruggen te bouwen tussen verschillende gemeenschappen en culturen.

Het is van groot belang dat we ons bewust zijn van de diversiteit binnen onze samenleving en dat we streven naar eenheid in verscheidenheid. Door te erkennen en te waarderen wat ons verbindt, kunnen we bouwen aan een sterker en veerkrachtiger Suriname, waarin iedereen een plek heeft en zich thuis voelt.

Tijdens deze periode van feestelijkheid en reflectie moedigen we iedereen aan om actief bij te dragen aan het bevorderen van vrede en harmonie, zowel binnen hun eigen gemeenschappen als in de bredere samenleving. Laten we samenwerken aan het creëren van een toekomst waarin tolerantie, begrip en mededogen centraal staan, en waarin we streven naar rechtvaardigheid en gelijkheid voor alle burgers.

Als SPA verbinden we ons ertoe om ons in te zetten voor het welzijn van alle Surinamers, ongeacht hun religie, etniciteit of achtergrond. We geloven in de kracht kosmische eenheid van diversiteit en inclusie als drijvende krachten achter vooruitgang en ontwikkeling, en we zijn vastbesloten om te werken aan een toekomst waarin iedereen gelijke en eerlijke kansen heeft om te gedijen en te bloeien.

In deze geest van solidariteit, eenheid en saamhorigheid wensen we iedereen een vreugdevolle en gezegende Ied-ul-Fitr toe. Moge deze viering een bron van inspiratie zijn voor ons allemaal om ons in te zetten voor een betere toekomst, gebaseerd op wederzijds begrip, respect en samenwerking.
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April