NDP benadrukt delen bij Ied-ul-Fitr om armoede te bestrijden
10 Apr, 04:54
foto


Wie is niet bekend met Ied-ul-Fitr in Suriname? Dit feest markeert het einde van de heilige maand Ramadan. De maand van vergeving, barmhartigheid,  eindeloze genade, bezinning, zelfreflectie en correctie. De maand van geduld, de maand met de heilige nacht Laitatul Qadr en van openbaring van de heilige Qur'aan is ten einde. Met gemengde gevoelens wordt overal in de wereld door moslims afscheid genomen van deze maand.

Dit omdat deze maand vooral de verbondenheid tussen mensen accentueert. De wijze lessen dienen vooral om ons als mens te verbeteren. In deze maand wordt voldaan aan de zakaat (verplichte aalmoes) en sadaqa-e-fitr (een gift die bestemd is voor minderbedeelden). De wijze les die hieruit volgt is dat ook de minderbedeelden de dag der Ied-ul-Fitr moeten kunnen vieren en dat wij onder geen enkele omstandigheid de minderbedeelden in onze samenleving mogen vergeten en of achterlaten.

Volgens een analyse van Action Against Hunger (NGO) lijden ongeveer 783 miljoen mensen wereldwijd honger. 70% daarvan zijn vrouwen en meisjes. De afgelopen jaren is de armoede in Suriname aanzienlijk toegenomen. De NDP, die vooral bekend staat om haar sociaal beleid, wil bij deze Ied-ul-Fitr voor alle alleenstaande moeders een lans breken. Laten wij tijdens deze Ied vooral deze moedige en hardwerkende vrouwen ondersteunen. Laten we hun Ied ook tot een onvergetelijke maken.

Het is alom bekend dat de multidimensionale armoede ruim 40% van de bevolking treft. Laten we de wijze lessen van Ramadan ter harte nemen om deze cyclus van armoede voor deze groep te doorbreken. We zijn allen bekend met de gastvrijheid van onze moslimbroeders en -zusters op deze dag. Het eten wordt graag gedeeld met anderen. Laten wij de gewoonte van delen met minderbedeelden normaliseren, zodat alle Surinamers het uiteindelijk beter hebben.

De NDP wenst met deze boodschap de totale gemeenschap en in het bijzonder de moslimgemeenschap een gezegende Ied-ul-Fitr toe. 

Ied Mubarak!
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April