Achterstanden MZ nog niet ingelopen
09 Apr, 16:17
foto


Hoewel het ministerie van Volksgezondheid harde afspraken heeft gemaakt met de Medische Zending Primary Health Care (MZ) over de betaling van de achterstallige exploitatiekosten, blijkt hiervan niet veel te zijn terecht gekomen in de praktijk. 

In een overleg op 19 maart beloofde het ministerie om middels een raadsvoorstel SRD 9,2 miljoen beschikbaar te stellen aan MZ, zodat de schuld bij de vliegmaatschappijen zo gauw als mogelijk kan worden ingelopen. Het is onbekend als het raadsvoorstel al is behandeld.

“De exploitatiekosten van het derde kwartaal van het vorig beleidsjaar zijn nu wel volledig ontvangen. Voor dit jaar hebben wij nog niet eens de exploitatiekosten van het eerste kwartaal 2024 binnen, terwijl wij al in het tweede kwartaal zijn”, zegt onderdirecteur Maureen Wijngaarde-van Dijk. Ze betreurt het gedraal van de regering en verwijst naar de cruciale rol van MZ als het aankomt op de gezondheidszorg in het binnenland. 

“De achterstanden worden niet snel genoeg ingelopen. Geen enkele vliegmaatschappij wil op rekening vluchten uitvoeren waardoor de dienstverlening nog meer belemmerd wordt”. Ze hoopt dat de middelen van het eerste kwartaal 2024 zeer spoedig worden overgemaakt en de regering het raadsvoorstel snel in behandeling neemt. “Ik doe een beroep op de regering om slagvaardiger te werken, de middelen beschikbaar te stellen, zodat de dienstverlening gegarandeerd blijft”, zegt Wijngaarde-Van Dijk.

Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April