VHP noemt aanval op Miranda 'laffe daad'
09 Apr, 06:48
foto


De afgelopen dagen bereikte ons het zorgelijk bericht van een geweldsincident waarbij de criticus Benny Miranda gewond is geraakt tijdens het bijwonen van een crematieplechtigheid. Als partij hebben we ons goed laten informeren over dit ernstige incident. Het blijkt dat dit incident is gebeurd naar aanleiding van een felle politieke discussie tijdens een dede oso.

De heer Miranda zou door meerdere personen die het niet eens waren met zijn mening, belaagd zijn geworden, waarbij hij zelf ernstig lichamelijk letsel opliep. De VHP spreekt haar ernstige afkeuring uit over deze laffe daad. Onnodig geweld op welke wijze dan ook en tegen wie dan ook, hoort niet thuis in een harmonieuze samenleving en moet op de meest ferme wijze worden afgewezen.

De VHP roept de regering dan ook op om hard op te treden tegen eenieder die zich schuldig maakt aan dergelijke geweldplegingen. De VHP constateert de laatste tijd eveneens een ernstige verscherping en radicalisering van met name de politieke discussies binnen onze samenleving. Binnen een democratie is het recht op vrije meningsuiting één van de belangrijkste pijlers.

Aan dit recht mag en kan nooit worden getornd. Echter zien we steeds vaker dat personen en organisaties niet op correcte wijze om weten te gaan met dit recht.  Steeds vaker worden er bewust valse berichten verspreid via met name social-media en worden personen ernstig bespot en belasterd. Ook worden op social-media pagina’s die duidelijk vanuit een bepaalde hoek gevoed en aangestuurd worden, zeer spottende en krenkende berichten gelanceerd.

Het gebeurt meestal met een raciale ondertoon. Uiteraard dragen dergelijke zaken bij aan de onverdraagzaamheid en het aanwakkeren van haatgevoelens jegens bepaalde groepen of organisaties. Het behoeft geen betoog dat dergelijke gedragingen geen enkel goed doel dienen en dat zij ons als volk alleen verder uit elkaar drijven.

Suriname staat momenteel op een belangrijk kruispunt. Wij zijn in staat met de kansen die ons nu geboden worden, ons land eindelijk tot grotere hoogte te brengen. Dit zal echter alleen mogelijk zijn indien tolerantie en respect de boventoon voeren in ons handelen en onze communicatie.

Laten wij ons als volk niet laten verdelen en laten we in eenheid werken aan de verdere opbouw van ons land. Laten wij een voorbeeld zijn voor onze jeugd en aan hen laten zien dat er voor racisme en haat geen plek is binnen onze multi-etnische en multiculturele samenleving. Tot slot roept de VHP de regering op om alert te zijn en steeds het goede voorbeeld te geven.

Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April