Mellisa Santokhi-Saneecherry zit aan bij de bespreking tussen staatshoofden en ministers. Zij is meegegaan naar Guyana als juridisch adviseur van het Kabinet van de President. (Foto: Kaieteur News)
Hij zoekt het echt zelf! Na de enorme verontwaardiging over benoemen van zijn vrouw in de Raad van Commissarissen bij Staatsolie en als directeur van het Kabinet van de President, dachten velen dat de les op een harde manier is geleerd. Maar de huid van de olifant blijft dik. Nu is de samenleving er weer terecht verontwaardigd over dat Mellisa mee was naar Guyana en aanzat bij besprekingen over de brug. Er is niks gemeld over in welke hoedanigheid ze mee was.
Het is minister Riad Nurmohamed van OWee die in TBN Prime Alert op een vraag van journalist Widjai Ganesh, onthulde dat de echtgenote van de president niet als First Lady naar Guyana is gegaan, maar als juridisch adviseur van het staatshoofd bij de gesprekken over de Corantijnburg aanzat. Ook al zou zij cum laude zijn geslaagd op kennis van de brug en een civiel technisch ingenieur in haar broekzak kunnen stoppen, is het not done om je vrouw te promoveren tot juridisch adviseur, al dan niet betaald. Het is vragen om problemen.
Intussen maken de president en de First Lady zich op om de machtige wereldleider Xi te ontmoeten. Het schijnt de bekroning te zijn in de carrière van elke president om in Beijing de hand te schudden van de Chinese president. Hopelijk blijft het rustig in het land nu de kat van huis zal zijn en de man die baadt in het goud de leiding van Republiek Suriname zal hebben tot 20 april. Hoewel hij geen ondernemer meer is, wordt hij als een koning overladen met gratis goud dat op weg naar de verkiezingen nodig is om meer stemmen te kunnen behalen.
Maar ook De Nationale Assemblee blinkt niet uit in het behartigen van de belangen van het volk. Sinds de vorige week staat op de agenda 'vragenuurtje' over veiligheid, volksgezondheid, energie en watertarieven. Ondanks alle urgentie, wordt er niet voor gekozen om deze vergadering eerst te houden, maar andere wetten die konden wachten hebben de voorkeur.
Intussen is een baby overleden en Volksgezondheid kijkt alleen maar naar als de vervaldatum en de opslag van het vaccin in orde waren, terwijl er zoveel prangende vragen zijn die onbeantwoord blijven. Het tonen van medeleven is het eerste wat moet gebeuren en nagegaan moet worden hoe een kind dat springlevend was, na de vaccinatie is overleden. Het is belangrijk dat de moeder en de familie weten wat de doodsoorzaak is. De vinger wijzen naar een journalist en afgeven op social media is niet het belangrijkste wat er moet gebeuren als iemand is overleden. Have a heart!
De veiligheid in het land - waarvoor DNA geen tijd vindt - is continu een heet hangijzer. Aanhangers van de ABOP hebben criticus Bennie Miranda, lid van de BEP, van achteren aangevallen. En dat nota bene op een rouwzitting. Goed dat ABOP in een verklaring deze laffe aanval heeft veroordeeld. Hopelijk volgen er ook daden om deze verwerpelijke aanval resoluut af te straffen. Suriname is diep genoeg gezonken in fatsoen en moraal. Politieke leiders geven het slechte voorbeeld en de 'volksvertegenwoordigers' hebben het te druk met hun eigen zaken en met de wereld rondreizen waardoor een voor vorige week uitgeschreven vergadering werd afgeblazen, want er waren te weinig coalitieleden in het land. En ja hoor, ook de vergadering van vandaag die uitgeschreven is, gaat weer niet door. Deze keer is het de techniek die in de steek laat. Van uitstel komt er afstel.