SATCA kijkt uit naar langverwachte loonstructuur
08 Apr, 12:56
foto


De Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) zegt vol verwachting uit te kijken naar de langverwachte acties, zoals beloofd door de regering, eind april 2024. De luchtverkeersleiders zien deze nieuwe loonstructuur, waar heel lang op wordt gewacht als erkenning voor het werk dat zij dag in dag uit verrichten om de veiligheid en efficiëntie van het luchtverkeer te waarborgen. 

"Met een rechtspositie verbetering, weerspiegelt de nieuwe loonreeks het belang dat onze overheid hecht aan het bieden van eerlijke en competitieve compensatie voor professionals in de luchtverkeersleiding. De ervaring leert dat het niet erkennen van een adequate compensatie voor luchtverkeersleiders indirect kan leiden tot catastrofale issues. Het is dan ook van cruciaal belang dat de luchtverkeersleiders worden gewaardeerd en gesteund in hun werk", stelt het bestuur van de SATCA onder leiding van Shakti Goerdat.

"Hoewel deze verandering in loonstructuur slechts een druppel op een hete plaat is, zijn we dankbaar voor deze stap en zijn we ervan overtuigd dat het zal bijdragen aan de motivatie en verdere versterking van de luchtvaartsector in Suriname. Als luchtverkeersleiders blijven we ons inzetten voor de hoogste normen van veiligheid, efficiëntie en professionaliteit in ons werk. We kijken uit naar een voortdurende samenwerking met alle belanghebbenden."

Recentelijk zijn er 9 personen toegevoegd aan het team. Zij zullen hun on-the-job training starten onder begeleiding van een gekwalificeerde luchtverkeersleider voor minimaal 3 maanden. De toevoeging van deze on-the-job trainees zal niet direct leiden tot het oplossen van de onderbezetting, aangezien zij nog minimaal 3 tot 6 maanden onder begeleiding moeten werken voordat ze zelfstandig kunnen opereren. In totaal zijn er minimaal 84 luchtverkeersleiders nodig voor een optimale bezetting, waarbij het korps momenteel nog bestaat uit 27, stelt het bestuur
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April