Mac Andrew gooit zijn goede naam niet te grabbel voor US$ 6 ton
06 Mar, 00:02
foto
Minister Steven Mac Andrew van AWJ is verontwaardigd over aantijgingen rond de koop van hotel Babylon. (Beeld: DNA TV)


Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) stoort zich enorm aan de social media campagne over de koop van hotel Babylon waar zijn ministerie ondergebracht moet worden. Hij vindt dat er een smet wordt geworpen op ambtenaren die het pand geïdentificeerd en de koop begeleid hebben. Het pand is met inboedel gekocht voor 3.2 miljoen euro en niet 5.1 miljoen euro zoals rondgebazuind wordt.

De bewindsman zei in De Nationale Assemblee dinsdag dat hij een zeer goede naam heeft in het Caribisch gebied bij Caricom secretariaat en de Internationale Arbeidsorganisaties, de ILO. Hij gaat zijn goede naam niet te grabbel gooien voor 6 ton US-dollar. Hij stelt alle stukken over de aankoop van het hotel waar het ministerie ondergebracht zal worden ter beschikking aan De Nationale Assemblee. Mac Andrew ging in op vragen die VHP fractieleider Asis Gajadien heeft gesteld. Ook De Assemblee heeft via social media kennis genomen van de koop. Hij vindt het belangrijk dat de regering zaken uit de doeken doet en de juiste informatie verstrekt. Hierna kwam de minister aan het woord.

Het ministerie van Arbeid moest verhuizen van het huurpand aan de Eddy Brumastraat waar per maand SRD 180.000 aan huur werd betaald. De huur werd per januari verhoogd naar SRD 1.5 miljoen per maand. Dat komt neer op SRD 18 miljoen per jaar. Dit is niet geaccepteerd door de bewindsman, die het geld beter kan gebruiken voor programma's. Al enige tijd werd uitgekeken naar een pand voor het ministerie. Een koop in 2022 is niet doorgegaan omdat het beoogde gebouw werd geveild.

Mac Andrew legde uit dat er drie panden geïdentificeerd waren door een team van directieleden dat het traject heeft begeleid. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Babylon. Het gebouw is getaxeerd voor 2.7 miljoen euro zonder inboedel. Uiteindelijk is de koop gesloten op 3.2 miljoen euro met alle inboedel. Er is een lening genomen bij Trustbank Amanah. Medewerkers van het ministerie zijn vanaf januari thuis omdat er geen onderkomen is. De minister is in een pand aan de Franchepanestraat boven een winkel. Dit gebouw is wat de veiligheid betreft afgekeurd door het Directoraat Nationale Veiligheidsdienst. De spullen van het ministerie liggen opgeslagen in een loods aan de Duisburglaan.

Het ligt in de bedoeling dat het pand op 26 maart wordt overgedragen aan het ministerie. In april zal begonnen worden met de verhuizing en het personeel wordt dan opgeroepen om weer aan de slag te gaan. De minister deelde mee dat de president niks met de koop te maken heeft. Zijn enige betrokkenheid is de goedkeuring van het raadsvoorstel in de regeringsraad. De gehele zaak is een aangelegenheid van een interne commissie van Arbeid.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April