Brandweer weer aan de slag; gelden worden uitbetaald
04 Mar, 00:00
foto
De brandweerbond is weer aan het werk, nu er een principe-overeenkomst is bereikt.


De brandweerbond heeft de acties opgeheven. In het weekend is er een principeakkoord getekend met het ministerie van Justitie & Politie waarin is overeengekomen dat de lonen voor de extra uren gedraaid in december, worden uitbetaald. "We gaan terug naar de orde van de dag," deelt bondsvoorzitter Wendel Oosterwolde mee. "We kijken uit naar de uitbetaling."

De brandweerbond heeft ruim een week lang het werk gedeeltelijk neergelegd. Er werd niet uitgerukt voor bos- en huisvuilbranden. Er werd alleen nog uitgerukt voor huisbranden en om technische assistentie te verlenen. Dit, terwijl een enorme bosbrand gaande is te Wageningen in Nickerie. De aanleiding voor het protest was het niet uitbetaald krijgen voor werk geleverd op de zondag en daaraan gelijkgestelde dagen over de maand december. Afgelopen donderdag zijn de acties verscherpt; er werd alleen voor huisbranden uitgerukt.

Bondsvoorzitter Oosterwolde deelt aan Starnieuws mee dat er vrijdag een akkoord is bereikt en dat op de algemene vergadering van zaterdag positief hierop is gereageerd. "De acties zijn opgeschort, we hebben een principe- akkoord met de minister getekend dat de gelden van december worden uitbetaald."  De werkzaamheden zijn intussen ook weer opgestart.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April