Brandweerbond beslist vandaag over verdere acties
29 Feb, 04:53
foto


De bond bij de brandweer is in beraad. Er wordt niet uitgerukt naar gras- en bosbranden. Ook in Wageningen, Nickerie waar de bevolking al dagen lijdt onder zware rookontwikkeling als gevolg van een bosbrand, wordt ondertussen niet meer opgetreden. Vandaag wordt op een algemene ledenvergadering beslist of de actie wordt voortgezet. Aanleiding voor het gedeeltelijk neerleggen van het werk is het uitblijven van betalingen over de maand december.

Bondsvoorzitter Wendel Oosterwolde licht toe: "Het gaat om de reguliere uren die gemaakt zijn op zon- en daaraan gelijkgestelde dagen. De leden hebben ontdekt dat die van december niet zijn uitbetaald. Wat we frappant vinden is dat de regering niet heeft gereageerd op het beraad, terwijl zij deel uitmaakt van het probleem. Want zij hebben die gelden on hold gezet. Mensen hebben al gewerkt, betaal het uit. En als er inzichten zijn veranderd, geeft het dan aan. Er zijn afspraken gemaakt met Juspol."

Ondertussen draaien de diensten op een lager pitje. Oosterwolde: "We rukken niet uit naar grasbranden, vuilnis- en bosbranden. In Wageningen zijn de manschappen ook terug getrokken uit het gebied. Ze zijn wel standby op de post zelf. Het gaat daar ook om bosbranden in een uitgestrekt zwampgebied. Moeilijk begaanbaar, moeilijk te bereiken." Later op de dag wordt beslist of het beraad dat maandag is begonnen, wordt voortgezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May