Politiebond heeft geen bezwaar tegen nieuwe korpsleiding
24 Feb, 04:51
foto
Poetini Atompai, voorzitter van de SPB


De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft geen bezwaar tegen de benoeming van de nieuwe korpsleiding. Politiecommissaris Bryan Isaacs wordt per 8 maart de nieuwe korpschef. Plaatsvervangend korpschef tevens Directeur Operaties wordt commissaris Melvin Pinas en zijn collega Rishi Akkal maakt ook deel uit van de nieuwe korpsleiding.

SPB-voorzitter Poetini Atompai zegt in gesprek met Starnieuws dat het bestuur ontvangen is door de president. Daar is uitleg gegeven door commissievoorzitter Humphrey Tjin Liep Shie over het traject dat afgelegd is om te komen tot voordracht van de kandidaten. "Wij hebben aangegeven geen bezwaar te hebben. Alle drie kandidaten zijn leden van de bond en wij steunen ze alle drie. Wij hebben geen bezwaar tegen hun benoeming", zegt Atompai.

De bond is er ingenomen mee dat zij gehoord is. "Je kan niet een nieuwe korpsleiding benoemen zonder ons te horen of af te wijken van de uitgestippelde weg", stelt Atompai. Die afspraak was gemaakt en daar heeft men zich nu aan gehouden. De SPB had een brief geschreven aan de president waarin is aangegeven dat de organisatie verrast is met de mededeling over de benoeming. Toen was de bond nog niet gehoord door de president.

"We werken samen om de samenleving te dienen. Daarvoor is de politie er. En niet voor politieke spelletjes van coalitiepartners, die niet eens kunnen zijn met benoemingen", zegt Atompai.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April