Negende volks- en woningtelling in voorbereiding
20 Feb, 23:02
foto
Twee veldwerkers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek bezig met werkzaamheden in het kader van de negende volks- en woningtelling, later dit jaar.


De voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling zijn begonnen. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek heeft de telling gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. Het veldwerk, in teamverband uitgevoerd door ABS-medewerkers, ging op 22 januari van start en duurt tot en met 31 mei.

De voorbereidingen houden in dat momenteel alle gebouwen in Suriname - met uitzondering van die in het binnenland - middels veldwerk digitaal worden geregistreerd. De veldwerkers gaan in groepen van 2 het veld in om gebouwen in de kustvlakte te registreren. “Zij kijken wat er in een straat aan objecten voorkomt en geven aan waar er woonhuizen zijn, welke bewoond of leegstaand zijn,” zegt Naomi Caupain, manager van het Census kantoor. 

Bedrijfsgebouwen en gebedshuizen vallen binnen de registratie, terwijl ook de fysieke toestand van de objecten wordt genoteerd. Caupain legt uit dat de gebouwen worden geteld om een beeld te krijgen van het aantal huishouden in Suriname. Dit met het doel de werklast voor de daadwerkelijke census vast te stellen. “Er is hiervoor over het algemeen geen interactie nodig met de bewoners. Echter kan het zo zijn dat extra informatie nodig is waarbij de bewoners gevraagd worden mee te werken.” 

Indien een huisnummer ontbreekt, zullen de veldwerkers hiernaar vragen. Ingeval er geen personen op het adres aanwezig zijn, zullen de teams registreren wat ze waarnemen zoals de kenmerken van het huis. De ABS-medewerkers zijn te herkennen aan een T-shirt met ABS-logo en badge. Daarnaast is het voertuig waarmee zij zich verplaatsen voorzien van een ABS-logo op de voorruit. Er wordt gebruik gemaakt van een tablet, enkel voor de digitale registratie: niet voor foto’s van de objecten, meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS).
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May