Matawai-gemeenschap vele berovingen zat
19 Feb, 06:47
foto
Dc Walter Bonjaski en granman Lesley Valentijn samen met de lokale bevolking bijeen om zich te buigen over de vele berovingen in het Matawai gebied.


De leiding van het ressort Boven-Saramacca in het district Sipaliwini wil dat er acuut actie wordt ondernomen tegen de vele berovingen die plaatsvinden in het gebied Villa Brazil. Het Matawai-gebied is regelmatig de dupe van berovingen en beschietingen.

Districtscommissaris (dc) Walter Bonjaski zegt aan Starnieuws dat deze kwestie zondag uitvoerig besproken is. Er was een overleg met granman Lesley Valentijn, zijn kabinet en de lokale gemeenschap. "Wij zijn van plan om een vergadering aan te vragen bij de minister van Justitie en Politie en de president. Wij zoeken naar een oplossing voor dit probleem", legt de dc uit.

Onlangs waren er weer twee ernstige overvallen, waarbij een ondernemer ernstige kapverwondingen heeft opgelopen. Van een andere ondernemer hebben Brazilianen die gewapend waren met machinegeweren 900 gram goud afhandig gemaakt. Deze situatie vraagt om een dringende oplossing, benadrukt de dc.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May