Dubbele salarissen ambtenaren worden teruggevorderd
18 Feb, 16:41
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken overhandigt een computer aan Personeelszaken. (Foto: BiZa)


De honderden dubbele salarissen die ambtenaren onterecht hebben ontvangen, zijn niet alleen stopgezet maar ook teruggevorderd. Dit laat minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken optekenen. Hij voert aan dat het ministerie daadwerkelijk bezig is met de uitvoering van het Public Sector Reform (PSR) programma.

In de periode 30 januari tot en met 3 februari hadden ambtenaren voor de laatste keer de gelegenheid om zich te registeren. De registratie is nu afgerond. Op basis van artikel 36a van de Personeelswet is de tuchtstraf van stopzetting van de uitbetaling van het salaris voor diegenen die zich niet zijn komen registreren, in werking getreden.

Somohardjo bedankt alle ambtenaren die zich zijn komen registreren. "Door hun inzet hebben we nu eindelijk voldoende data om een beter en efficiënter personeelsbeleid te ontwikkelen. Een voorbeeld daarvan is het onlangs gelanceerde  Personeelsdata Informatiesysteem (PDIS)". Hij roept alle ambtenaren op om hun bijdrage te blijven leveren aan het Public Sector Reform programma "waardoor we uiteindelijk een overheid krijgen waar de ambtenaar en de bevolking tevreden over zullen zijn".

Ter motivering van de afdeling Personeelszaken werden er alvast aan drie ministeries computers overhandigd, door de minister, directeur Nasier Eskak en Henk Sidoel, coördinator PSR. De ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw, Veeteelt & Visserij en Arbeid, werkgelegenheid & Jeugdzaken, hebben als eerste hun computers in ontvangst genomen. Minister Somohardjo zal overleggen met zijn collega van Financiën & Planning om ook de overige departementen te voorzien van computers om gebruik te kunnen maken van het PDIS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May