20 personen Nieuw Weergevondenweg volgen Kapperstraining
15 Feb, 22:55
foto
Een momentopname bij het startsein van de Kapper A vaktraining, onderdeel Huid en haar, in de Twins Kapsalon te
Paramaribo. (Foto: AWJ)


Ruim 20 personen afkomstig uit de omgeving Nieuw Weergevondenweg volgen een Kapper A vaktraining. Deze cursus maakt deel uit van het landelijke trainingsproject Wroko Fu Mek Moni van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ). Minister Steven Mac Andrew gaf het startsein in de Twins Kapsalon te Paramaribo. Dit project wordt uitgevoerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). 

Tot deze vaktraining behoren de onderdelen: kennis over huid en haar, diagnose vaststellen, gereedschappenleer, roltechnieken, vitaminebehandeling, wassen, föhnen, tangen, relaxen, verven en permanenten. De cursisten worden in de gelegenheid gesteld om een vak te leren met de bedoeling hen zelfredzaam te maken. Na een succesvolle afronding kunnen zij als werknemer of als micro-ondernemer aan de slag op de arbeidsmarkt, stelt AWJ. 
 
Minister Mac Andrew heeft de cursisten aangemoedigd om deze kans volop te benutten en de trainingen met succes af te ronden. Hij benadrukte dat met de nodige inzet, discipline en wilskracht, zij in staat zullen zijn om in eigen levensonderhoud te voorzien. Het ministerie investeert in hen en verwacht, dat zij zich volop zullen inzetten; succes hebben zij zelf in de hand.

Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt AWJ tevens voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO en Joyce Lapar, directeur van de SAO, verwachten dat de participanten zoveel mogelijk alle trainingen volgen. De cursus zal de nodige tijd, aandacht, geduld en zorg van hen vergen. Deze zaken zijn volgens de functionarissen ook van belang bij het uitoefenen van het kappersberoep.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May