Aannemingsbedrijf Dundas NV verliest kort geding
13 Feb, 22:51
foto


Het Aannemingsbedrijf Dundas NV heeft het kort geding tegen de Staat Suriname verloren over de bouw van het vergadercomplex van De Nationale Assemblee. De aannemer was de laagste inschrijver voor de bouw en vond dat hij is benadeeld.

Dundas stelde dat de gunning aan Bouwvast Jankie N.V. onterecht heeft plaatsgevonden en suggereerde dat er sprake is van corruptie op hoog niveau. Het aannemingsbedrijf spande een kort geding in tegen de Staat Suriname (ministerie van Openbare Werken) en Bouwvast Jankie N.V. De grondslag voor de vordering was "het onrechtmatig handelen van de Staat Suriname".    

De kortgedingrechter heeft overwogen dat na alle feiten en omstandigheden in onderling verband bezien, de vordering van Aannemingsbedrijf Dundas N.V. niet kan worden toegewezen. Het ministerie van Openbare Werken dat in het handelen steeds een correcte belangenafweging plaatsvindt binnen de publiek-private sector.

Voorts wordt op alle belangenverenigingen binnen de bouw- en constructiesector het beroep gedaan om behalve het handelen van de overheid aan de kaak te stellen, zich ook als organisatie te houden aan de regels van rechtvaardigheid en transparantie.        
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May