Bouw logistiek centrum Jules Sedney Haven begonnen
28 Jan, 12:45
foto
President Chan Santokhi legt formeel 'de eerste steen' voor de bouw van het logistiek centrum op de Jules Sedney Haventerminal.


President Chan Santokhi heeft vrijdag het projectbord onthuld voor de bouw van het logistiek centrum op de Jules Sedney Haventerminal. Daarna legde hij ook de eerste steen. Het project moet binnen 9 maanden worden opgeleverd. Het wordt gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en omvat drie componenten: de reeds gestarte brug, het logistiek centrum met kantoor- en parkeerfaciliteiten, en de weg Van 't Hogerhuystraat inclusief rotondes, verkeerslichten en andere wegen.

Het doel van het project Improving Transport Logistics and Competitiveness of Suriname is het verbeteren van de Surinaamse concurrentiepositie wereldwijd en het verhogen van de logistieke prestaties van de haven om de efficiëntie van containerverwerking te optimaliseren. De aanleg van het logistiek centrum met kantoor- en parkeerfaciliteiten voor 60 trucks zal de efficiëntie van de haven aanzienlijk verbeteren, wat resulteert in betrouwbaardere dienstverlening en minder risico's op de wegen rondom de haven.

Na een mislukte aanbesteding in 2020 is er een nieuwe aanbesteding gehouden voor het project, wat heeft geleid tot een contract in november 2023 met aannemer Baitali. Het staatshoofd merkte op dat een veilige haven van cruciaal belang is voor internationale scheepvaart. Hij benadrukte het belang van integriteit, professioneel personeel, een goede organisatie en faciliteiten voor de haven. Santokhi is tevreden met de huidige positie van de haven, maar roept op tot streven naar het beste in alle categorieën.

De president benoemde ook de prioriteit van de regering voor infrastructuur, waarbij hij het fileprobleem in Commewijne aanhaalde en de mogelijke bouw van een tweede brug over de Surinamerivier. De regering wacht nog op reacties op de uitgezonden expression of interest, maar blijft openstaan voor Surinaamse bedrijven die zich willen aanmelden voor de bouw van de brug, meldt de Communicatiedienst Suriname. De haven speelt een cruciale rol op economisch en connectiviteitsgebied en is ook van groot belang voor olie- en gasactiviteiten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May