dWT zal gewraakte foto president niet verwijderen
27 Jan, 00:00
foto


De leiding van de Ware Tijd is niet van plan op basis van een deurwaardersexploot, de foto van de cover van het boek van de Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh, te verwijderen. Dit wordt gesommeerd door advocaat Gerold Sewcharan namens zijn cliënt, president Chan Santokhi. Van Boekhandel Vaco wordt eveneens geëist dat de verkoop van het boek Corruptie op het hoogste niveau Zakendoen in Suriname, wordt stopgezet.

Terence Oosterwolde, coördinator van de krant, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws verrast te zijn met het deurwaardersexploot. "Wij zien niets verkeerd aan het publiceren van de cover van het boek. We zijn niet inhoudelijk ingegaan op wat er is geschreven of op eventuele aantijgingen aan het adres van het staatshoofd. Deze verregaande stap zien wij als een poging tot censuur. De foto blijft en juridisch wordt de zaak ook door ons uitgezocht".


De president heeft aangegeven dat als de krant geen gevolg geeft aan de sommatie, er een kort geding aangespannen zal worden. Diverse journalisten stellen zich op het standpunt dat het uiteindelijk de rechter is die bepaalt of er hier sprake is van inbreuk op het recht op bescherming van de morele integriteit van de president, zijn goede naam en eer én reputatie als president van de Republiek Suriname. De krant heeft op basis van de nieuwswaarde en het informeren van het publiek om welke publicatie het gaat, de foto van de cover gebruikt. Andere media die de foto ook  hebben gepubliceerd, hebben nog geen deurwaardersexploot ontvangen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May