Klimaatbestendigheidsproject in agrarische sector succesvol
26 Jan, 22:44
foto
Aanwezigen bij de afsluiting van het Readiness Project in Nickerie. (Foto: ROM)


Het Readiness Project, een klimaatbestendigheids- 
project in de agrarische sector is afgelopen week succesvol afgesloten in Nickerie. Dit project was onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerking met de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) en gefinancierd door het Green Climate Fund (GCF).

De afsluiting werd bijgewoond door LVV-minister Parmanand Sewdien, zijn collega Marciano Dasai van Ruimtelijke ontwikkeling en milieu (ROM), directieleden van beide ministeries en vertegenwoordigers van waterschappen en lokale boeren. ROM is verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten van het GCF en heeft voor LVV en FAO de mogelijkheid gecreëerd om projecten in te dienen. 

Het project had naast capaciteitsversterking van LVV en andere betrokkenen tot doel het opstellen van een Concept Note (projectplan) voor indiening bij het GCF, een onderdeel van de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan. De uitvoeringsstrategie van het project omvatte een reeks van 19 Action Learning Meetings (ALMs) en meer dan zes workshops. De Climate Change Unit (CCU) binnen LVV zal in de toekomst fungeren als het centrale aanspreekpunt voor klimaatveranderingskwesties in de agrarische sector.

Verschillende consultants, waaronder CELOS, WEnR (gelieerd aan Wageningen University and Research, WUR), ILACO, Green Growth Suriname en de Anton de Kom universiteit van Suriname, hebben gewerkt aan rapporten die verschillende aspecten van het project bestreken. Deze rapporten omvatten een Vulnerability Studie, Country Readiness Needs Assessment, Climate Change Data en Data Management voor de gebieden Saramacca, Coronie en Nickerie, met een focus op groenten, bananen, kokos en rijst, meldt de Communicatie Unit van ROM.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May