Astrid Niamat geïnstalleerd tot advocaat-generaal
25 Jan, 09:51
foto
Astrid Niamat is geïnstalleerd tot advocaat-generaal.


Astrid Niamat-Narsing is woensdag geïnstalleerd tot advocaat-generaal (AG)bij het Hof van Justitie. Niamat werkt sinds 1995 op het parket van de procureur-generaal (pg). Begonnen als parketsecretaris is zijn doorgegroeid tot officier en vervolgens hoofdofficier van Justitie met speciale aandacht voor jeugdstrafrecht.

Voor Niamat is de installatie tot AG een bekroning van haar doorzettingsvermogen als vervolgingsambtenaar. Het werk van vervolgingsambtenaar is veelomvattend en uitdagend en brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. "‘Je moet rekening houden met verschillende belangen. Bij het nemen van beslissingen moet je bedachtzaam en onpartijdig zijn." Niamat merkte op dat niet altijd een besluit je in dank wordt afgenomen. Maar het blijft voor haar een uitdaging om met kritiek om te gaan. "Als AG zal ik het vervolgingswerk onbevreesd blijven voortzetten en mijn volledige bijdrage leveren bij de uitvoering van het beleid binnen de organisatie."

Hofpresident Iwan Rasoelbaks heeft nieuwe ontwikkelingen die in de komende jaren zullen plaatsvinden voor het Openbaar Ministerie in het vooruitzicht gesteld tijdens zijn inleiding bij de installatie van Niamat. Deze ontwikkelingen zullen volgens hem zorgen voor garantie van goede vervolgingswerk. "Het legitimeert en bevestigt bovendien het gezag en vertrouwen van de rechterlijke macht in die samenleving, bestaande uit de zittende en de staande magistratuur."

Procureur-generaal Gracia Paragsingh heeft de professionaliteit van de nieuwe AG geprezen. Ze heeft ook de menselijkheid, gepaste strengheid en collegialiteit van Niamat geroemd. "En laten we niet vergeten de nodige humor die zij met zich meebrengt. In een wereld waar soms de zwaarte van de zaken ons kan overweldigen, is haar vermogen om lichtheid te brengen en een glimlach op ons gezicht te toveren, een ware zegen," zei Paragsingh.
 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May