Van Samson: Mediahuizen draaien hit 'Mennonieten'
23 Jan, 09:35
foto
Assembleelid Cedric van Samson (VHP) adviseert zijn collega Obed Kanape (fractieleider ABOP/PL) om niet te gaan in de zuiging van mediahuizen die als satellietzenders dienen van politieke partijen.


Assembleelid Cedric van Samson (VHP) heeft geconstateerd dat na de verkiezingen er heel wat mediahuizen zijn ontstaan. Ze zijn satellietzenders van politieke partijen. Zij draaien de hit over Mennonieten. Hij adviseerde de fractieleider van ABOP/PL, Obed Kanape, om niet in de zuiging van deze mediahuizen te gaan. Kanape wil dat de regering stopt met de Mennonieten, want ze zijn niet gewild. ABOP/PL fractie heeft een formeel standpunt hierover ingenomen.

"De kwestie van Mennonieten is slechts op social media te horen. Want ik heb geen enkele discussie bij het volk gehoord over Mennonieten. Op social media hoor je dat. En social media is niet het volk", zei Van Samson maandag bij interruptie tijdens de spreekbeurt van Kanape. "Ik wil de spreker iets meegeven. Een hit is niet een mooie poku, een hit is een veel gedraaide poku. En er zijn genoeg mediahuizen die als satellietzenders van politieke partijen die hit moeten draaien. En die hit van ze nu is Mennonieten. Dus if you e go tap a hit san den man e draai, want dat is de kracht van media."

Van Samson voerde aan dat op correctie informatie moet worden ingegaan en niet op insinuaties. De Assemblee moet zich houden bij de feiten, alle andere dingen eromheen zijn speculatief volgens de politicus. "En als de minister de feiten hier heeft gebracht, laten wij daarmee volstaan. Ik zal niet reageren op elke andere verdachtmaking die niet hardgemaakt kan worden", stelde de VHP'er. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May