Kennis en netwerken bij technisch congres Suriname-Guyanabekken
19 Jan, 22:45
foto
Algemeen Directeur van Staatsolie, Annand Jagesar, heeft de openingstoespraak gehouden van het symposium 'Maturing Sustainable Solutions to Explore, Develop and Produce Oil and Gas Across the Guyana Suriname Basin'. (Foto: Staatsolie)


Het Suriname-Guyanabekken geniet veel internationale belangstelling vanwege de grote ontdekkingen en verwachtingen voor het vinden van meer olie. Het technisch symposium 'Maturing Sustainable Solutions to Explore, Develop and Produce Oil and Gas Across the Guyana Suriname Basin', was dan ook een goede gelegenheid om technische specialisten, industrieleiders en overheidsvertegenwoordigers die betrokken zijn bij activiteiten in het Suriname-Guyanabekken, bij elkaar te brengen.

Het doel van de bijeenkomst die op 17 en 18 januari is gehouden, was vooral het delen van kennis, leren van elkaar en netwerken. Dit moet leiden tot steeds betere inzichten die kunnen bijdragen aan het vinden van olie in de offshore van Suriname. Deelnemers hebben uit de eerste hand kennis verkregen over recente activiteiten en exploratiemogelijkheden in een van de meest prospectieve bekkens ter wereld. Staatsolie, dat het congres heeft ondersteund en er ook aan heeft deelgenomen, vindt het belangrijk dat Surinaamse deskundigen zoveel mogelijk leren over het Suriname-Guyanabekken en de offshore-olie- en gasindustrie.

Ruim 150 personen uit binnen- en buitenland, onder wie vertegenwoordigers van de internationale olie- en gasbedrijven die actief zijn in Suriname, hebben deelgenomen aan het symposium. Experts van Staatsolie hebben presentaties gegeven en technische sessies geleid.

Het symposium is gehouden door de American Association of Petroleum Geologists (AAPG) Latin America and Caribbean, samen met de Society of Petroleum Engineers Suriname (SPESUR).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May