Santokhi: VHP normen en waarden 75 jaar nog steeds overeind
16 Jan, 16:24
foto
De coalitieleiders Chan Santokhi geflankeerd door Paul Somohardjo (PL) en Ronnie Brunswijk (ABOP) leggen gezamenlijk een krans bij het monument van oprichter van de partij, Jagernath Lachmon. (Foto's: Ranu Abhelakh)


VHP voorzitter, president Chan Santokhi, constateert dat de normen en waarden van de politieke organisatie al 75 jaar stand houden. Die waarden en normen zullen niet veranderen. Ook zijn voor de oranje partij de democratie en rechtsstaat principieel. Iedereen die wil samenwerken met de VHP zal dat tegenkomen. Santokhi legde samen met coalitieleiders Ronnie Brunswijk (ABOP) en Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) vandaag een krans bij het standbeeld van de legendarische oprichter van de partij, Jagernath Lachmon, op het Onafhankelijkheidsplein. Vanavond wordt een dankdienst gehouden.

Santokhi merkte op dat de VHP sinds haar oprichting strijd heeft geleverd voor stemrecht voor eenieder en dat elke stem even zwaar dient te tellen. Nu is mede door de bijdrage van de VHP landelijke evenredigheid gerealiseerd. Waar iemand ook woont in het land, de stem is evenveel waard. Hij voerde aan dat de VHP veerkracht heeft getoond, twee keer een naamsverandering heeft ondergaan en uitgegroeid is tot een bromki dyari.

Tijdens de toespraak werd ook stilgestaan bij de crisis in het land waarbij het volk zware offers heeft moeten brengen. Deze offers moeten niet voor niets zijn geweest. De politicus benadrukte dat de verdiensten van de VHP moeten waarborgen en dat deze goede resultaten niet worden teniet gedaan. Er moet alles aan worden gedaan om ervoor te zorgen dat de olie en gas op een verantwoorde manier worden benut.

President Chan Santokhi bij het standbeeld van VHP oprichter Jagernath Lachmon. 
Rechts ex-voorzitter Ramdien Sardjoe en vicepresident tevens ABOP voorzitter Ronnie Brunswijk.

ABOP voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk zei bij zijn felicitatieboodschap dat hij moet terugdenken aan wijlen Lachmon. Hij heeft vanaf de Binnenlandse Oorlog met hem te maken gehad. Hij was man van woord. Dit kan hij ook zeggen van ex-VHP voorzitter Ramdien Sardjoe. Hij heeft veel respect voor deze twee leiders. Nu heeft Brunswijk te maken met Santokhi. De samenwerking is goed op enkele kleine dingen na. "Hij is ook goed, maar hij is nog aan het leren. U bent in de leerbank. Iedereen maakt fouten", stelde Brunswijk. Volgens hem is de president nog jong en leert. De samenwerking met de VHP gaat door tot de laatste dag van de zittingsperiode. Als in 2025 het vertrouwen er is, gaan de ABOP en PL door.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May