Zet een emotioneel oproep aan de Diaspora ook om in daden
10 Jan, 10:40
foto


De Surinaamse diaspora in Nederland is een belangrijke gemeenschap die een serieuze  rol speelt in de culturele, economische en sociale dynamiek van zowel Suriname als Nederland. Hoewel emotionele pleidooien belangrijk zijn om de banden met de diaspora te versterken, is het even belangrijk dat de Surinaamse regering concrete zekerheden biedt om de betrokkenheid en bijdrage van de diaspora te optimaliseren.

Een van de belangrijkste redenen waarom alleen emotionele oproepen ontoereikend zijn, is de noodzaak van een structureel kader dat de diaspora aanmoedigt om actief deel te nemen aan de ontwikkeling van Suriname. Het ontwikkelen van beleidsmaatregelen en programma's die specifiek gericht zijn op het betrekken van de diaspora bij economische, sociale en educatieve initiatieven, kan de basis leggen voor duurzame samenwerking.

Economische zekerheden spelen hierbij een cruciale rol. De Surinaamse regering zou investeringsmogelijkheden moeten faciliteren en fiscale prikkels kunnen bieden om de diaspora aan te moedigen financieel bij te dragen aan projecten en bedrijven in Suriname. Dit zou niet alleen de economie stimuleren, maar ook een brug slaan tussen de diaspora en de lokale bevolking.

Bovendien is het van belang dat de Surinaamse regering juridische zekerheden waarborgt, zoals eigendomsrechten en garanties voor een soepele zakelijke operatie. Deze garanties creëren een stimulans en aanmoediging voor diaspora-ondernemers om te investeren en dragen bij aan het vertrouwen in de Surinaamse markt.

Op het gebied van onderwijs zou de regering strategieën moeten ontwikkelen om de kennisoverdracht tussen de diaspora en Suriname te bevorderen. Dit kan worden gedaan door het opzetten van uitwisselingsprogramma's, het faciliteren van stages en het creëren van samenwerkingsverbanden tussen onderwijsinstellingen in Nederland en Suriname.

Daarnaast is een effectieve communicatiestructuur van essentieel belang. De Surinaamse regering moet transparantie bevorderen en actief communiceren met de diaspora over beleidsontwikkelingen en kansen. Hierdoor ontstaat er een open dialoog die de betrokkenheid en samenwerking bevordert.

Kortom, terwijl emotionele bindingen belangrijk zijn, moet de Surinaamse regering ook concrete stappen zetten om de diaspora te betrekken. Door economische, juridische en educatieve zekerheden te bieden, kan Suriname optimaal profiteren van de expertise en middelen die de diaspora te bieden heeft.

Kamal Ramkalup, 
Surispora
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May