Somohardjo: Nieuw kiesstelsel is 'god given'
06 Jan, 16:21
foto
Pertjajah Luhur heeft vrijdagavond haar Opo Yari vergadering gehouden in Nickerie Tennis Club. De partij is dik tevreden met de opkomst.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), vindt dat het nieuwe kiesstelsel een 'god given' voor de partij. Hij is ervan overtuigd dat de partij geen enkele stem zal verliezen in Nickerie. “We hoeven niet meer bang te zijn, dat we gaan verliezen in Nickerie. We hoeven niet bang te zijn dat we geen RR zullen hebben in Nickerie”. In 2025 telt Nickerie circa 25.000 kiezers. Volgens calculatie kan de PL hier rekenen op zeker 5.000 stemmen. Wederom bevestigt de politicus de verdere samenwerking tussen de PL en de ABOP op weg naar de verkiezingen van 2025. De PL hield vrijdag een Opo Yari massameeting in Nickerie die druk bezocht was. 

De ABOP-topper tevens Assembleevoorzitter, Marinus Bee deelde mee dat hij de voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk persoonlijk moest vertegenwoordigen. Hiermee wordt duidelijk de broederschap tussen de ABOP en PL getoond. De relatie tussen Brunswijk en Somohardjo is historisch. De samenwerking tussen de ABOP en PL in 2020 is volgens Bee een heel strategische en historische geweest. Dat besluit typeert Bee als een die 10 gouden zetels heeft opgeleverd. Voor beide partijen betekende de samenwerking een vooruitgang. “Zonder de PL zou de ABOP op eigen kracht 7 zetels halen, maar zonder de ABOP zou de PL ook nul zetels halen”.

ABOP secretaris tevens Assembleevoorzitter Marinus Bee.

De secretaris van de PL Partijraad tevens minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, ging breedvoerig in op het verraad dat de PL de opeenvolgende verkiezingsjaren heeft geleden. Hierbij bracht hij ook in herinnering het verraad gepleegd door de toenmalige PL- parlementariër uit Nickerie. Echter verzekert hij de partijleden dat hij nooit verraad zal plegen en dat is het grote verschil tussen hem en de verraders. Somohardjo jr. is ervan overtuigd dat de partij niks heeft kunnen doen om alle verraad te voorkomen. “Aan je lot kan je niet ontkomen”.

                             Bronto Somohardjo, PL-topper tevens minister van Binnenlandse Zaken.

Het slecht behaalde resultaat bij de verkiezingen van 2020 is volgens de partijsecretaris te wijten aan het telkenmale verraad en niet, omdat het volk de PL een slechte partij vindt. Velen hebben op een andere partij gestemd. Somohardjo jr. geeft aan dat de stemmen van deze stemmers zijn misbruikt. Zij hebben als stemmers er niks voor terug gehad en zijn als een wegwerp aansteker gebruikt. Deze PL’ers roept hij op om terug te keren naar huis omdat bij de komende verkiezingen de partij volgens hem een goed resultaat zal behalen. De groei van de PL is niet meer te stoppen. De PL staat voor gelijke rechten, gelijke verdeling van de welvaart en staat aan de kant staan van het volk.

PL-voorzitter Paul Somohardjo

Op de vergadering in Nickerie Tennis Club hebben seniore burgers cadeautjes en voedselpakketten ontvangen. De partijleider voert aan dat hiermee de PL haar sociale kracht weer heeft bewezen. Somohardjo merkte op dat aan hem de vraag werd gesteld wat hij in Nickerie te zoeken heeft. Maar de grote opkomst leert dat de oude PL’ ers van Nickerianen smachten om terug te keren naar ‘huis’. De PL voorzitter verwelkomt eenieder met open armen en belooft ze de bescherming van het huis van de PL te geven. “U bent van harte harte welkom en de PL is uw huis”.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May