Traditionele Owru Yari feest start vanaf 10.00 uur
31 Dec, 02:56
foto
De binnenstad van Paramaribo is elk jaar op oudjaar stampvol. Vanaf 10 uur is er muziek en 12.00 uur begint de pagara estafette. (Archiefffoto)


Zoals de traditie voorschrijft wordt later op de dag in de binnenstad van Paramaribo 2023 massaal en feestelijk afgesloten. De organisatie roept bezoekers op om te helpen met de veiligheid en de omgeving schoon te houden. Zo min mogelijk of helemaal geen glas meenemen, mensen met kinderwagens wordt gevraagd extra alert te zijn. Iedereen wordt gevraagd de aanwijzingen van de ordediensten strikt op te volgen.

Een deel van de binnenstad zal afgesloten zijn; er zal gefeest worden op voornamelijk de Zwartenhovenbrugstraat (gedeeltelijk), Steenbakkerijstraat, Domineestraat en de Jodenbreestraat. Na 10 uur zal er geen bestemmingsverkeer meer worden toegelaten in het afgesloten gebied. Het rijverkeer zal alleen mogelijk zijn via de Waterkant/ Keizerstraat/Fred Derbystraat/dokter Sophie Redmondstraat en de Maagdenstraat.

"We verwachten sowieso een drukte,"geeft Debby Arlaud van de organisatie aan. "We werken met de brandweer, de politie en plaatselijke security. Ons motto is veiligheid. Maar het ligt niet altijd aan de organisatie maar ook aan de mensen om te helpen dat alles veilig verloopt. Het is een two way street. We vragen de mensen om zoveel mogelijk met plastic naar binnen te komen. Anders duurt het langer om schoon te maken. Mensen wees veilig en voorzichtig, vooral die mensen die met kinderwagens komen. "

"De muziek begint om 10 uur in de Domineestraat," kondigt Arlaud aan. "De venters staan dan al klaar met hun eten en drank. De pagara estafette begint om 12 uur bij Lucky Store. Het feest duurt tot 18.00 uur." De straten moeten na de schoonmaak om 20.00 uur weer open zijn. Arlaud: "Dat iedereen het beste heeft in 2024 en dat 2023 zich feestelijk maar ook veilig afsluit. Laten we Suriname weer positief op de kaart zetten: The place to be in december!"
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May