Jeugdraadsleden houden schoonmaakactie in Sipaliwini
29 Dec, 07:51
foto
Jeugdraadsleden van het district Sipaliwini hebben samen met de lokale gemeenschap een schoonmaakactie gehouden te Pokigron en de zandbank te Atjoni. (Foto: AW&J)


Jeugdraadsleden van het district Sipaliwini, Jonathan Vrede en Magavio Jeroe, hebben in november en december schoonmaakacties uitgevoerd te Pokigron en in de nabije omgeving van de zandbank te Atjoni. Door deze handeling stimuleren zij het milieubewustzijn binnen het district. 

Deze activiteit is uitgevoerd in samenwerking met de districtscommissaris van Sipaliwini, Ndepe (Frits) Dinge, winkeliers en de jongeren van de plaatselijke omgeving. De activiteiten hebben jongeren, leerkrachten en buurtbewoners bij elkaar gebracht om gezamenlijk opruimingen te doen in hun nabije omgeving en woongebied, meldt het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken.

De jeugdraadsleden hebben aangegeven de schoonmaak regelmatig te zullen organiseren om de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten en milieubewustzijn te stimuleren. Zij zijn van mening dat geld niet altijd een issue moet zijn om zaken gedaan te krijgen die de plaatselijke gemeenschap ten goede komen. Jeroe en Vrede zijn blij met de samenwerking en de bijdrage van elkeen bij deze ondernomen acties. Gezien de motivatie en wilskracht binnen de gemeenschap, zullen ook andere gebieden worden aangedaan.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May