Brillen bij afsluiting derde editie ‘Gran Mati’
22 Dec, 02:55
foto
De brillen voor de bewoners van Langa Tabiki worden uitgestald bij afsluiting van de derde editie van Operatie Gran Mati.


Bewoners van Langa Tabiki zijn bij de afsluiting van de derde editie van de civiel-militaire operatie Gran Mati blij gemaakt met gezondheidsbrillen. De brillen zijn bekostigd door de Verenigde Staten van Amerika en werden overhandigd aan personen, die in augustus ter plekke oogmetingen hebben gedaan en waren geregistreerd.

Er zijn in Langa Tabiki 343 patiënten behandeld tijdens deze Gran Mati. 139 daarvan hadden een tandheelkundige behandeling nodig. Bij de basisgezondheidszorg zijn 120 personen voor verschillende aandoeningen behandeld. Bij de oogheelkundige zorg zijn 84 personen geholpen. Renovatie van de toilettengroep van de Granman Forsterschool was deel van de operatie. Ook te Powakka en Corneliskondre is medische zorg en voorlichting gegeven in het kader van Gran Mati.

Gran Mati is een initiatief van het ministerie van Defensie. Het is volgens Defensie de bedoeling om met onder andere medische- en civieltechnische projecten, de relatie met de burger te verdiepen en te versterken. Zowel lokale als buitenlandse deskundigen verlenen hierbij hun diensten. Zo hebben Surinaamse tandartsen tandheelkundige zorg verleend en heeft de Verenigde Staten USD 45.000 aan materiaal en medicijnen geschonken. Nederland is ingekomen met een team militaire medici.

Defensieminister Krishna Mathoera, bevelhebber van het Nationaal Leger, Werner Kioe A Sen, de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher, Granman Jozef Forster en districtscommissaris Osei Jabini waren aanwezig bij de afsluiting. Optiek Lorgnet nv heeft gezorgd voor de brillen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May