Bende berooft en gijzelde ondernemer
21 Dec, 11:05
foto


Een groep gewapende mannen heeft ondernemer R.R. woensdagavond beroofd en gegijzeld op de hoek van de Noordpolderdam en Leiding 9. De ondernemer werd overrompeld terwijl hij aan het plassen was. Hij werd geblinddoekt en in zijn eigen auto vervoerd naar de Magentaweg.

De rovers maakten hem SRD 15.000, een vuistvuurwapen (Glock) en een witgelakte Toyota Hiace busje afhandig. Volgens de ondernemer heeft de bende nog twee kompanen opgehaald, waarna ze zijn gereden naar het huis van zijn zus aan het Garnizoenspad. Op die locatie hebben de criminelen twee bewakers overrompeld en stalen ze vuistvuurwapen (Glock) en een mobiele telefoon.

Bewakers van een ander bedrijf die getuige waren van de beroving, schakelden de politie in, die snel ter plekke was. Er is een schotenwisseling geweest tussen de politie en de criminelen, die zich in verschillende richtingen uit de voeten maakten. Een deel van de criminelen die de plek had aangedaan in een witgelakte Toyota Vitz, zag kans om met het voertuig te vluchten.

Wat later kreeg de politie een melding dat een verdachte met schotwonden was aangetroffen nabij de plek waar de schotenwisseling had plaatsgevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May