NV Luchthavenbeheer werkt aan online inchecksysteem
22 Dec, 20:47
foto
De bouwwerkzaamheden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, zijn in volle gang. De vertrekhal wordt aangepakt. NV Luchthavenbeheer wil de dienstverlening verbeteren.


Als alles volgens plan verloopt zal tegen einde van het eerste kwartaal in 2024, de Johan Adolf Pengel Luchthaven een online inchecksysteem hebben. Dit helpt de passagier om de wachttijden op de luchthaven te verkorten, door extra documentcontroles te vermijden en een online instapkaart beschikbaar te hebben, zegt Vijay Chotkan, directeur van NV Luchthavenbeheer in gesprek met Starnieuws.

Het streven van het management is om 1 miljoen passagiers per jaar te mogen afhandelen. Vóór de Covid-periode deden ruim 500.000 passagiers het land aan. De gevolgen van de Covid voor de luchtvaartsector waren immens. De sector heeft zwaar geleden. Chotkan constateert dat er nu een groei te merken is. De focus wordt gelegd op de reguliere onderhoudstaken en de duurzame projecten. Een daarvan is het digitale inchecksysteem. Volgens Chotkan is dit systeem niet nieuw in Suriname, maar nu zal de luchthaven ook in de gelegenheid gesteld worden om deze mogelijkheid aan te bieden. 

Los van de digitale veranderingen, zullen er ook  fysieke aanpassingen worden gepleegd aan de vertrekhal. Wie onlangs naar de luchthaven is geweest, zal gemerkt hebben dat er bouwkundige werkzaamheden plaatsvinden. Steven Vrieze, voorzitter van de bouwcommissie legt uit dat de vertrekhal een transformatie zal ondergaan. De bestaande ruimte zal verruimd worden, waardoor het afzetten van passagiers op lange termijn, aangenamer zal zijn.

Vrieze zegt dat alle mogelijkheden bekeken worden om de passagier en gevolg zoveel mogelijk tegemoet te komen. Hij geeft aan dat er voor de bouwwerkzaamheden ruim US$ 1.2 miljoen is uitgetrokken. Hoewel de luchthaven relatief klein is in vergelijking met veel landen, wil de leiding er alles aan doen om deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. 

Om de 1 miljoen passagiers af te kunnen handelen, zullen alle betrokkenen in de toerismesector een bijdrage moeten leveren. Vroeger werd gesteld dat de geografische ligging van Suriname zich ervoor leent dat de luchthaven een hubfunctie kan hebben tussen de diverse continenten. Volgens Vrieze gaat dit verhaal niet op, omdat de technologie niet stil is blijven staan. “ Er zijn nu nieuwe toestellen gebouwd, waardoor die lange uren kunnen maken en niet verplicht zijn een tussenstop te maken,” legt hij uit. Hij geeft aan dat de luchthaven het zal moeten hebben van de unieke producten en diensten die Suriname te bieden heeft om de toerist aan te trekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May