Ziekenhuisbonden blijven in actie; zien is geloven
16 Dec, 04:47
foto


"De acties van de ziekenhuisbonden gaan onverkort door," deelt vakbondsleider Imro Edam Starnieuws mee. Bij 's Lands Hospitaal, Marwina Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het Regionaal Ziekenhuis Wanica, is gedeeltelijk het werk neergelegd. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft ondertussen meegedeeld dat bepaalde toelagen voor de maand november "al onderweg" zijn. Maar de leden zijn het meer dan zat dat zij elke keer zo laat de extra middelen moeten ontvangen en blijven in actie, totdat zij er zeker zijn van dat de extra gelden voor december, op tijd zijn gestort.

Minister Ramadin heeft meegedeeld dat middelen vrij zijn gekomen en het nog even gaat duren, voordat het geld bij het ziekenhuispersoneel komt. De leden houden echter de benen stijf, begrip voor de minister en de overheid kan niet meer opgebracht worden.

"We zouden begrip tonen als het een nieuwe minister of nieuwe regering was," geeft Edam aan. "Ondertussen zitten ze al 3 jaren. Ze weten niet vandaag dat wanneer gelden worden overgemaakt er een procedure is. Er is geen ruimte meer voor verhaaltjes. De minister moet zijn verantwoordelijkheid nemen, hij moet nu keihard gaan werken voor de gezondheidszorg."

Edam geeft aan dat uit voorzorg dat de overheid de overbruggingstoelagen van december én de beloofde extra SRD 4.200, ook te laat gaat uitbetalen, de leden in actie blijven. "We gaan niet twee keren in actie," benadrukt Edam. "Daarom hebben we zaken op papier gezet. De minister moet niet praten over overbruggingstoelagen die onderweg zijn. Hij moet nu gaan werken aan de SRD 4.200. Anders is er geen oplossing gekomen. De acties gaan onverkort door."

Edam: "De maat is vol. We hebben de afgelopen periode heel veel water in onze wijn gedaan. Het is nu gewoon water. De minister moet eraan werken dat die SRD 4.200 op de rekeningen van het ziekenhuispersoneel komt, zodat wij van de gezondheidszorg ook een goede kerst kunnen hebben."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May