Maandag behandeling begroting 2024 op agenda DNA
16 Dec, 00:01
foto
Onder voorbehoud *) zal maandag worden begonnen met de behandeling van de begroting 2024.


Het streven is erop gericht om maandag te beginnen met de behandeling van de begroting 2024. De huishoudelijke vergadering moet nog groen licht geven voor de openbare behandeling, zegt Assembleevoorzitter Marinus Bee desgevraagd aan Starnieuws.

Maandagochtend is er een vergadering van de begrotingscommissie die de openbare behandeling voorbereid. Indien de commissie zover is en een eindverslag uitbrengt, dan zal in de huishoudelijke vergadering besloten worden of de openbare behandeling kan plaatsvinden. De convocatie is onder voorbehoud de deur al uit.

Het ligt in de bedoeling volgens Bee om de eerste ronde voor het parlement dit jaar af te ronden. Commissievoorzitter Asis Gajadin (fractieleider VHP) vertoeft momenteel in China. Verwacht wordt dat hij terug is voordat de eerste ronde voor het parlement wordt afgesloten. De regering zal in januari aan het woord komen. 

Volgens planning, indien er zich geen dringende zaken voordoen, zal De Nationale Assemblee tot vrijdag 22 december vergaderen. "Afgelopen twee jaren waren wij tot eind van het jaar bezig. Dit jaar wil ik de leden en het personeel eerder vrij geven", zegt de parlementsvoorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May