Ramadhin: Toelagen ziekenhuispersoneel onderweg
15 Dec, 14:38
foto
Minister Amar Ramadhin


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt aan Starnieuws dat de betaling van de toelagen van het ziekenhuispersoneel over de maand november al onderweg is naar de diverse ziekenhuizen. Het personeel van 's Lands Hospitaal en het Marwina Ziekenhuis zijn gisteren in actie gegaan om het uitblijven van deze toelagen.

De bewindsman legt uit dat de Centrale Bank de gelden overmaakt naar het Staatsziekenfonds, waarna deze het overmaakt naar de ziekenhuizen. Op hun beurt maken de ziekenhuizen het geld dan over op de rekeningen van hun personeel. Het duurt dus volgens Ramadhin wel even voordat de ziekenhuizen de gelden op hun rekeningen zien.

Vanmorgen volgde het personeel van het Diakonessenhuis hetzelfde pad van 's Lands Hospitaal en het Marwina Ziekenhuis. Na de algemene ledenvergadering vanochtend, heeft het personeel besloten per direct tot actie over te gaan en door te gaan totdat de overbruggingstoelage en de toegekende SRD 4.200 aan de ambtenaren en zij die aan hen zijn gelijkgesteld op de rekening van het Diakonessenhuis worden verwerkt.

Donderdagmiddag besloot het personeel van Lands Hospitaal en het Marwina Ziekenhuis om het werk pas te hervatten als de overbruggings- en brain drain toelage van november is uitbetaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May