Ook personeel Diakonessenhuis in actie
15 Dec, 12:37
foto


In navolging van 's Lands Hospitaal en het Marwina ziekenhuis, heeft ook het personeel van het Diakonessenhuis het werk vanmorgen neergelegd. En opnieuw gaat het om betalingen die niet zijn gepleegd. Dit keer gaat het om de overbruggingstoelage over november 2023.

Bondsvoorzitter Imro Edam vindt dat hierdoor het vertrouwen in het ministerie van Volksgezondheid is geschaad aangezien het Diakonessenhuis "zich in een cruciaal moment van implementatie van een nieuw loonstructuur verkeert."

Na de algemene ledenvergadering vanochtend, heeft het personeel besloten per direct tot actie over te gaan en door te gaan totdat de overbruggingstoelage en de toegekende SRD 4.200 aan de ambtenaren en zij die aan hen zijn gelijkgesteld op de rekening van het Diakonessenhuis worden verwerkt "ter garantie van rust binnen de zorgsector over de maand december."

De Intensive Care, Couveuse, Centrale Keuken, de Verloskamer en de Operatie Kamer -alleen bij spoedgevallen - hebben dispensatie. En ook de kinderafdeling volgens de zondagse dienst. Op minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid doet de bondsvoorzitter een dringend beroep om de verplichtingen na te komen om verdere verscherping van de acties te voorkomen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May